Ajankohta

20.11.2023 18:00 – 20.11.2023 20:00

Paikka

verkkoluento

Hinta

5 €

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset← Takaisin

Luento on täynnä. Tästä voit ostaa luennon tallenteen.

Verkkoluento: Johdanto hevosen rangan toimintaan: pää ja kaularanka – Luentosarja 1/2 hevosen pään ja ranka-alueen suorituskyvyn ongelmat

Kuinka hevosen ranka toimii? Mitä ongelmia voi olla, miten ennaltaehkäistä ja miten hoitaa. Tervetuloa kaksiosaiselle luentosarjalle, joista kumpikin toimii myös itsenäisinä. Paremmat tehot saat kuitenkin osallistumalla kumpaankin luentoon.
 
Luentosarjan nimi on Hevonen turpakarvoista hännänpäähän - hevosen pään ja ranka-alueen suorituskyvyn ongelmat.

Tervetuloa kuuntelemaan kaksiosainen luentosarja, jossa käydään hevosen ranka päästä häntäruotoon. Kumpikin luento toimii myös itsenäisinä. Paremmat tehot saat kuitenkin osallistumalla kumpaankin luentoon.

Ensimmäisenä vuorossa on Johdanto hevosen rangan toimintaan. Pää ja kaularanka. Voit ilmoittautua ensimmäiseen osaan tällä lomakkeella.

Osa kaksi pidetään 18.12.2023 ja sen nimi on Rintakehä, lanneranka ja lantio: Yhteenveto.

Pää, kaula ja selkäranka vaikuttavat merkittävällä tavalla hevosen liikkumiskykyyn ja jalkojen käyttöön. Selän ja kaulan käyttö vaikuttaa jalkojen liikerataan, ja jalkojen kiputilat taas vaikuttavat selkään.

Ihmiset ovat tiedostaneet vuosia rangan asennon tärkeyden liikkumisessa, ja erilaisilla keinoilla, obersekista gramaaneihin, pyritään vaikuttamaan hevosen pään, selän ja kaulan käyttöön, jotta saadaan avustettua haluttua suorituskykyä ja jalkojen toimintaa

Selkeästä tarpeesta huolimatta pään ja rangan merkitys hevosen liikkumiskyvyssä on huonosti tunnettu. Tieto kuitenkin lisääntyy koko ajan.

Luentosarjan tarkoitus on vastata tämänhetkisen tiedon valossa seuraavanlaisiin kysymyksiin:
Miten hevonen käyttää runkoaan eri lajeissa, ja miksi pään ja selän asennolla on merkitystä
Miten ranka voidaan ottaa huomioon hevosen treenaamisessa
Miten ylälinjan terveysongelmat turpakarvoista hännänpäähän voivat vaikuttaa hevosen suorituskykyyn
Muna vai kana? Miten jalkaterveys vaikuttaa selkään
Luennot sopivat kaikille hevosten valmennuksesta ja terveydestä kiinnostuneille lajista riippumatta.

Luennoitsija on eläinlääkäri Laura Laakso, jonka erityisala on ortopedinen kirurgia. Laakso on Paippisten eläinklinikan perustaja ja hän on toiminut praktikkona jo yli 20 vuotta. Lisäksi hän on työskennellyt Helsingin yliopiston hevossairaalassa sekä kliinisen epidemologian erikoistujana Lontoon Royal Veterinary Collegessa. Lisäksi hän on tallinpitäjä, ratsuttaja ja kilpailee kouluratsastuksessa.

Luentosarjan osat ovat:
20.11.2023 Osa 1 - johdanto hevosen rangan toimintaan. Pää ja kaularanka
18.12.2023 Osa 2 - Rintakehä, lanneranka ja lantio. Yhteenveto

Kumpaankin luentoon ilmoittaudutaan erikseen.

Luentosarjan ensimmäisen osan ilmoittautuminen päättyy 19.11.2023, eikä jälki-ilmoittautuneita oteta.
Peruutukset vahvistusviestin linkin kautta tai emmi.kupiainen@ratsastus.fi. Ilmoittautumisajan jälkeen tulleissa peruutuksissa maksu hyvitetään vain lääkärintodistuksella. Peruuttamattomat ilmoittautumiset tulee maksaa täysimääräisenä.

Luennot tallennetaan ja ne ovat kumpikin katsottavissa kaksi viikkoa kyseisen luennon päättymisen jälkeen.

Luennolle otetaan 400 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tämän jälkeen mahdollisuus pelkän tallenteen tilaamiseen, erillisellä linkillä.

Luento on osa SRL Hämeen, Hämeen Hevosjalostusliiton, Hämeen Hevosenomistajien sekä Teivon Raviradan vuosittaisia luentopaketteja.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä osallistumislinkin sähköpostiisi. Tarkista, että sähköpostisi on oikein.

Luennosta voi tiedustella osoitteesta hame@ratsastus.fi ja sariawelina@gmail.com

Kerättyjä henkilötietoja tullaan käyttämään vain kyseisen koulutuksen/tilaisuuden järjestämisessä sekä palautteen keräämisessä, eikä niitä tulla luovuttamaan ulkopuolisille. Tiedot kerätään Ratsastajainliiton käytössä olevaan TAPU-järjestelmään ja tiedot säilytetään kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Muut tiedot tuhotaan tilastoinnin jälkeen.  

 

Tapahtuma on täynnä.