Ajankohta

18.12.2023 18:00 – 18.12.2023 20:00

Paikka

verkkoluento

Hinta

5 €

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset← Takaisin

Luento on täynnä. Tallenteen katseluoikeuden voit ostaa tästä linkistä.

Hevosen ranka päästä häntäruotoon asti -luentosarjan toisessa osassa käsittelemme hevosen rintakehän, lannerangan ja lantion toimintaa. Tervetuloa eläinlääkäri Laura Laakson luennolla, vaikka et olisi ensimmäistä osaa kuullutkaan. Luento toimii myös itsenäisenä osana ja siinä on tietoa kaikkien hevosurheilulajien harrastajille.

Luennoitsija Laura Laakson erityisala on ortopedinen kirurgia. Laakso on Paippisten eläinklinikan perustaja ja hän on toiminut praktikkona jo yli 20 vuotta. Lisäksi hän on työskennellyt Helsingin yliopiston hevossairaalassa sekä kliinisen epidemologian erikoistujana Lontoon Royal Veterinary Collegessa. Lisäksi hän on tallinpitäjä, ratsuttaja ja kilpailee kouluratsastuksessa.

Pää, kaula ja selkäranka vaikuttavat merkittävällä tavalla hevosen liikkumiskykyyn ja jalkojen käyttöön. Selän ja kaulan käyttö vaikuttaa jalkojen liikerataan, ja jalkojen kiputilat taas vaikuttavat selkään.

Ihmiset ovat tiedostaneet vuosia rangan asennon tärkeyden liikkumisessa, ja erilaisilla keinoilla, obersekista gramaaneihin, pyritään vaikuttamaan hevosen pään, selän ja kaulan käyttöön, jotta saadaan avustettua haluttua suorituskykyä ja jalkojen toimintaa.

Selkeästä tarpeesta huolimatta pään ja rangan merkitys hevosen liikkumiskyvyssä on huonosti tunnettu. Tieto kuitenkin lisääntyy koko ajan.

Luentosarjan tarkoitus on vastata tämänhetkisen tiedon valossa seuraavanlaisiin kysymyksiin:
Miten hevonen käyttää runkoaan eri lajeissa, ja miksi pään ja selän asennolla on merkitystä
Miten ranka voidaan ottaa huomioon hevosen treenaamisessa
Miten ylälinjan terveysongelmat turpakarvoista hännänpäähän voivat vaikuttaa hevosen suorituskykyyn
Muna vai kana? Miten jalkaterveys vaikuttaa selkään

Luentosarjan osat ovat:
20.11.2023 Osa 1 - Johdanto hevosen rangan toimintaan. Pää ja kaularanka. Osta tästä luentotallenne.
18.12.2023 Osa 2 - Rintakehä, lanneranka ja lantio. Yhteenveto

Kumpaankin luentoon ilmoittaudutaan erikseen.

Luentosarjan toisen osan ilmoittautuminen päättyy 17.12.2023, eikä jälki-ilmoittautuneita oteta.
Peruutukset vahvistusviestin linkin kautta tai emmi.kupiainen@ratsastus.fi. Ilmoittautumisajan jälkeen tulleissa peruutuksissa maksu hyvitetään vain lääkärintodistuksella. Peruuttamattomat ilmoittautumiset tulee maksaa täysimääräisenä. 

Luennot tallennetaan ja ne ovat kumpikin katsottavissa kaksi viikkoa kyseisen luennon päättymisen jälkeen.

Luento on osa SRL Hämeen, Hämeen Hevosjalostusliiton, Hämeen Hevosenomistajien sekä Teivon Raviradan vuosittaisia luentopaketteja.

Saat ilmoittautumisajan päätyttyä osallistumislinkin sähköpostiisi. Tarkista, että sähköpostisi on oikein.

Luennosta voi tiedustella osoitteesta hame@ratsastus.fi ja sariawelina@gmail.com

Kerättyjä henkilötietoja tullaan käyttämään vain kyseisen koulutuksen/tilaisuuden järjestämisessä sekä palautteen keräämisessä, eikä niitä tulla luovuttamaan ulkopuolisille. Tiedot kerätään Ratsastajainliiton käytössä olevaan TAPU-järjestelmään ja tiedot säilytetään kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Muut tiedot tuhotaan tilastoinnin jälkeen.  

Tapahtuma on täynnä.