Ajankohta

15.10.2018 – 15.11.2018

Paikka

Ypäjä← Takaisin

Vammaisratsastajat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan viiteen eri ratsastusluokkaan (I, II, III, IV ja V). Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne. Luokittelu tarvitaan, jos ratsastaja haluaa kilpailla 2-5-tason vammaisratsastuskilpailuissa. 1-tason vammaisratsastuskilpailuissa luokittelu ei ole pakollinen. Luokittelulle on tarvetta myös silloin, jos ratsastaja haluaa kilpailla kaikille avoimissa 1-5-tason ratsastuskilpailuissa ja käyttää siellä vammaisratsastajille sallittuja apukeinoja. Ratsastuksen harrastamiseen (esim. tunneilla käyminen) ei luokittelua tarvita.

Luokitteluun kuuluu luokkatiloissa yksilöllisesti luokittelijan kanssa tehtävät testit sekä pienryhmässä tapahtuva lyhyt ratsastusosuus. Ratsastusosuuteen voi osallistua omalla hevosella tai Ypäjän Hevosopiston lainahevosella. Ratsastusosuudessa ei testata ratsastustaitoja, vaan luokittelija haluaa nähdä ratsastusta eri askellajeissa suoralla ja kaarevilla urilla.

Luokiteltavan ratsastajan tulee olla SRL: jäsen ratsastusseuran henkilö- tai perhejäsenyyden kautta. Alaikäisen ratsastajan huoltajan tulee olla läsnä luokittelutilaisuudessa.

Jos tilaisuuteen ilmoittautuu enemmän kuin yhtenä päivänä ehditään luokitella, arvioidaan tarve luokittelun kiireellisyydestä ja paikat jaetaan sen perusteella.

Aika: Torstai 15.11.2018. Tarkempi aikataulutus ilmoitetaan osallistujille myöhemmin (viikolla 44), mutta todennäköisesti luokitteluja tehdään aamusta iltaan. Luokitteluun menee noin 75 minuuttia/ratsastaja. Huomioi, etteivät luokitteluun kuuluvat testit ja ratsastusosuus välttämättä ole peräkkäin eli väliin voi jäädä odotteluaikaa.

Paikka: Ypäjän Hevosopisto, Opistontie 9, Ypäjä

Luokittelija: Maria Schopp

Luokittelun hinta: 30 e/ratsastaja, joka maksetaan paikan päällä käteisellä (varaa tasaraha).

Ota mukaan: Todistukset (diagnoosi sekä millä menetelmillä diagnoosi on todennettu). Lisäksi varustaudu liikkumiseen sopivalla vaatetuksella sekä pestyillä/puhdistetuilla ratsastusvarusteilla.

Ilmoittautumiset 28.10.2018 sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy täältä: https://my.surveypal.com/Luokittelupaiva-ilmoittautuminen-Ypaja-syksy-2018

Lisätietoja luokittelusta: www.ratsastus.fi/lajit/vammaisratsastus/kilpaileminen/luokittelu-ja-kilpailukortti

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.