Ajankohta

15.5.2024 18:00 – 15.5.2024 19:30

Paikka

Teams
← Takaisin

Tähtiseuravalmennus 2024

 

Ratsastajainliitto kannustaa jäsenseurojaan Tähtiseura-polulle kehittämään laadukasta ja aktiivista seuratoimintaa. SRL:n seuratoiminnan ohjausryhmä järjestää tänäkin vuonna Tähtiseuravalmennuksen. Valmennukseen kuuluu neljä tiivistä webinaaria, joissa käymme läpi seuratoiminnan laatuun liittyviä tekijöitä mm. hallintoa, johtamista, seuran ihmisiä ja yhteisöllisyyttä. Valmennus tarjoaa konkreettisia työkaluja sekä vertaistukea oman seuran kehittämiseen.

 

Projekti tukee vastuullisuuden näkyväksi tekemistä ratsastusseuratoiminnassa

Arvokas yhteisö ja tapamme toimia ovat osa Ratsastajainliiton vastuullisuusohjelmaa ja kaksi sen painopisteistä. Olympiakomitean, liikunnan aluejärjestöjen ja lajiliittojen yhteinen Tähtiseura-laatuohjelma, jossa Ratsastajainliitto on mukana, viestii vahvasti seuratoiminnan vastuullisuudesta.

 

Miksi mukaan?

Tähtiseura-ohjelma pureutuu moniin vastuullisuuden osa-alueisiin. Hyvä hallinto tuo avoimuutta ja läpinäkyvyyttä seuran toimintaan, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo vahvistavat seuran jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia. Vastaavasti toimenkuvien avaaminen sekä talousohjesääntö lisäävät avoimuutta, että kertovat jäsenistölle, millaisia tehtäviä seurasta löytyy, ja miten niihin pääsee mukaan.

Tähtiseura-ohjelman perustana on seuran toimintalinja, jossa määritellään mm. seuran arvot sekä visio siitä, millainen seura haluaa olla. Toimintalinja kertoo jäsenistölle ja sidosryhmille, että seura on miettinyt omaa toimintaansa ja arvojaan. Kolmen vuoden välein tehtävä itsearviointi sekä toimintalinjan säännöllinen läpikäynti edesauttavat jatkuvaa kehittymistä.

 

Sisältö

Starttina valmennukselle toimii seuratoiminnan ohjausryhmän avoin infotilaisuus tiistaina 5.3. klo 18 - 19. Infotilaisuudessa kerrotaan, mistä Tähtiseura-laatuohjelma koostuu ja millaisia askelia kehittymisen polulla on. Tilaisuus on maksuton, avoin kaikille seuroille eikä siihen osallistuminen sido seuraa mihinkään, vain kiinnostus riittää.

 

Ilmoittaudu infotilaisuuteen täältä: https://forms.gle/xjCx4TGxRHR6bjpX8

 

Infotilaisuutta seuraa kolmen etätyöpajan osuus, joissa käymme läpi seuratoiminnan laatuun liittyviä tekijöitä mm. hallintoa, johtamista, seuran ihmisiä ja yhteisöllisyyttä. Työpajat toteutetaan etänä ja tarjoamme niissä käytännön opastusta, sparrausta sekä vertaistukea.

 

Etätyöpajojen aihealueet ja ajankohdat:

ti 19.3. klo 18.00 - n.19.30 Johtaminen ja hallinto (toimintalinja, viestintäsuunnitelma)

Ilmoittaudu: https://forms.gle/LZ2kceLAt35THwYr8 

ma 15.4. klo 18.00 - n. 19.30 Urheilu (innostuksesta intohimoon)

Ilmoittaudu: https://forms.gle/TABEk6ZcQrhkuB6m9

ke 15.5. klo 18.00 - n. 19.30 Seuran ihmiset ja aineelliset resurssit

Ilmoittaudu: https://forms.gle/XYDzMg8Ls6V48kTA6

 

Ratsastuksessa on jo 21 Tähtiseura-statuksen omaavaa seuraa. Tämän projektin tarkoituksena on auttaa uusia seuroja kehittymisen polulle ja kohti Tähtiseura-statusta sekä tukea seuroja kehittämisessä. Kaikenkokoiset seurat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

 

Lisätietoja:

SRL:n seurakehittäjät, seurakehittajat@ratsastus.fi, Marja Nuuttila 050 323 6763

Emmi Korpiola, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, SRL, emmi.korpiola@ratsastus.fi, 040 968 0340

 

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.