Ajankohta

26.11.2022 09:00 – 26.11.2022 16:00

Paikka

Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Tapahtumaluokka

Seminaarit← Takaisin

Vuoden 2022 Ratsastusfoorumin teemoina ovat vastuullisuus ja ratsastuksen sosiaalinen toimilupa (social licence to operate).
 

Ratsastusfoorumi käynnistetään pääpuhujan, tohtori David Marlinin ajankohtaisella puheenvuorolla ”Equestrian Social Licence – let’s jump before we are pushed”.
 

David Marlin on suorittanut tohtorin tutkinnon Loughboroughin yliopistossa tutkittuaan laukkahevosten valmennusta Newmarketissa. Sittemmin hän on tutkimustyössään keskittynyt mm. harjoitusfysiologiaan, ruokintaan, lämmön säätelyyn ja hengitystiesairauksiin. Hän valmensi brittien matkaratsastuksen maajoukkuetta vuosina 1996 – 2000, jolloin joukkue saavutti MM-hopea vuonna 2000. David Marlin on puheenjohtajana UK National Equine Welfare Councilissa.
 

David Marlin suhtautuu intohimoisesti hevosten hyvinvointiin ja vastustanut hevosten pitkiä teuraskuljetuksia Euroopassa. Tällä hetkellä hän on mukana projekteissa, joissa tutkitaan mm. covid-19:n vaikutuksia ihmisten ja hevosten hyvinvointiin, erilaisia suojia, riimujen turvallisuutta, satuloiden suunnittelua, satulahuopia, head shaking -syndroomaa ja hevosten ruokintaan.


Tohtori David Marlinin puheenvuoron jälkeen käydään paneelikeskustelu, jossa pureudutaan aiheeseen, miten kaikki ratsastusharrastuksen ja -urheilun toimijat voivat olla mukana lunastamassa ratsastuksen yhteiskunnallista sosiaalista toimilupaa.

Iltapäivällä luodaan katsaus vastuulliseen ratsastusyhteisöön. Ratsastajainliiton vastuullisuusohjelma täyttää vuoden - mitä taaperolle kuuluu? Kuluvan vuoden aikana on myös rakennettu Ratsastajainliiton strategiaa vuosille 2023–2026. Strategiaa esiteltäessä luodaan katsaus keväällä teetettyyn jäsenkyselyyn ja tarkastellaan, miten vastuullinen toimintatapa näkyy valmiissa strategiassa.

Päivä päätetään rinnakkaisohjelmaan, jossa osallistujilla on valittavana maajoukkuetoiminnan kehittäminen, tulevaisuus seuratoiminnassa tai tallitoiminta vuonna 2032.
 

Ratsastusfoorumi järjestetään hybridimallilla, eli kokousta on mahdollista seurata ja osallistua siihen myös etänä. Ilmoittaudu mukaan Ratsastusfoorumiin oheisella ilmoittautumislomakkeella 17.11. mennessä. Muista ilmoittautuessasi valita, mihin rinnakkaisohjelmaan haluat ilmoittautua. Tilaisuuden ohjelma on osallistujille maksuton. Etäosallistujille lähetetään etäyhteyslinkki sähköpostitse ennen tapahtuman alkua.

 

Aikataulu 26.11.2022 Taitotalo

 

Klo 9 Ilmoittautuminen avautuu, aamukahvit

Klo 10 Equestrian Social Licence - let’s jump before we are pushed, tohtori David Marlin (etäyhteys)

Klo 11 Ratsastuksen sosiaalinen toimintalupa, paneelikeskustelussa mukana:

  • Riitta Holopainen, ratsastusvalmentaja ja opettaja (Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky)
  • Marjukka Manninen, Suomen Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja, Iin kunnanjohtaja
  • Tanja Pehkonen, eläinlääkäri (Tampereen hevosklinikka ja hevosklinikka Laukaa)
  • Maija Tenhunen, liiketoimintajohtaja, vastuullisuusstrategi (Ramboll), hevosharrastaja

Klo 11.45 Lounastauko

Klo 12.45 Vastuullinen ratsastusyhteisö

  • Mitä kuuluu SRL:n vastuullisuusohjelmalle? Minna Peltonen, tallitoiminnan kehittäjä
  • Katsaus kevään jäsenkyselyyn, Kaisa Kähö, hallinto- ja kehityspäällikkö
  • SRL:n strategia 2023–2026 ja vastuullisuus, Jukka Koivisto, toiminnanjohtaja; Terhi Koipijärvi, johtava neuvonantaja, Miltton Oy ja SRL:n hallituksen jäsen

Klo 14 Kahvitauko

Klo 14.30 Rinnakkaisohjelmat: 

  • Maajoukkuetoiminnan kehitys, Huippu-urheilun johtoryhmä (HUJO) ja urheilujohtaja Jutta Koivula
  • Tulevaisuus seuratoiminnassa, puhujana projektipäällikkö Tapio Huttula, Suomen kasvukäytävä; Seuratoiminnan ohjausryhmä (STORY) ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Emmi Korpiola
  • Tulevaisuuden tallitoiminta v. 2032, Tallijärjestelmän ohjausryhmä (TAJU), Reilu Peli -työryhmä ja tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen

Klo 16 Päivä päättyy

 

Lämpimästi tervetuloa!
 

Tapahtumapaikan sijainti: https://www.taitotalo.com/fi/sijainti/

Kerättyjä henkilötietoja tullaan käyttämään vain kyseisen koulutuksen/tilaisuuden järjestämisessä sekä palautteen keräämisessä, eikä niitä tulla luovuttamaan ulkopuolisille. Tiedot kerätään Ratsastajainliiton käytössä olevaan TAPU-järjestelmään ja tiedot säilytetään kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Muut tiedot tuhotaan tilastoinnin jälkeen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.