Ajankohta

6.11.2021

Tapahtumaluokka

Pararatsastuskoulutukset ja -tapahtumat

Järjestäjä

SRL← Takaisin

Kouluttaudu kansalliseksi pararatsastusluokittelijaksi!


Pararatsastuksessa ratsastajat luokitellaan viiteen ryhmään. Ryhmä I on käyntiluokka, ryhmässä II mukana on myös ravi, ryhmä III on raviluokka, ryhmä IV helpompi laukkaluokka ja luokka V vaativampi laukkaluokka. Ryhmään I kuuluvat vaikeavammaiset ja ryhmään V lievimmin vammaiset ratsastajat. Luokittelu on vammaisurheilussa erittäin tärkeää, jotta saadaan minimoitua vamman vaikutus itse kilpailusuoritukseen ja kilpaileminen näin mahdollisimman tasavertaiseksi.

SRL hakee luokittelijatiimiin uusia kansallisia luokittelijoita. Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta vastaa FEI:n kansainvälinen luokittaja Patricia Hirn. Koulutus on suunnattu kaikille pararatsastuksesta ja paraurheilun luokittelusta kiinnostuneille, jotka täyttävät koulutuksen pääsyvaatimukset. Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus edetä myös kansainväliselle tasolle.

Pääsyvaatimukset: Fysioterapeutin tai lääkärin tutkinto. Englanninkielentaito, koska käytettävä materiaali on englanninkielistä. Hyvä ratsastustaito (vähintään Helppo A -taso), jotta pystyy arvioimaan ratsastajan toimintakyvyn vaikutusta lajisuoritukseen. Kokemus kilpaurheilusta katsotaan eduksi.

Luokittelija tekee koulutuksen jälkeen luokitteluja pararatsastuksen kilpailutoimintaan suuntaaville tai kilpailutoiminnassa jo mukana oleville liikuntavammaisille ratsastajille joko yksittäin tai SRL:n järjestämissä luokittelutilaisuuksissa. Luokitukset tehdään SRL:n sääntöjen sekä kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, luokitusmanuaalin mukaisesti. SRL:n luokittelutilaisuuksia järjestetään vuosittain n. 2 kertaa.


Koulutukseen kuuluu:
*Osallistuminen Paralympiakomitean luokittelijatapaamiseen Helsingissä la 6.11.2021. Lue lisää TÄÄLTÄ
*Koulutusviikonloppu alkuvuonna 2022 (alustava päivämäärä 5.-6.2.), koulutuspaikka Helsinki.
*Osallistuminen luokittelijatapahtumaan kokeneen luokittelijan kanssa keväällä 2022 (päivämäärä varmistuu alkuvuodesta)

Koulutus sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua, sekä harjoitustehtäviä.

Luokittelijaoikeuden ylläpitäminen: Paralympiakomitean sopimuksen mukaan osallistuminen sopimuskauden (4 vuotta) aikana kahteen koulutukseen. 10 luokitusta kahden vuoden aikana. Osallistuminen vuosittain yhteen luokittelupäivään tai Paralympiakomitean järjestämään luokittelijatapaamiseen.

Koulutuksen hinta: Luokittajakoulutus on ilmainen, mutta koulutukseen osallistumiseen liittyvät matkat ja muut kulut jäävät koulutettavan maksettavaksi.

Kulut ja korvaukset luokittelijatehtävistä: Luokitettava ratsastaja maksaa luokittajalle korvauksen (maksut joko luokittajan oman yrityksen tai SRL:n kautta). Luokitusmaksu on yhteistilaisuuksissa 30 €/ratsastaja ja yksityistilaisuuksissa 60 €/ratsastaja. Yhteistilaisuuksiin SRL korvaa luokittajan matkakulut. Luokittelijatapaamisiin SRL korvaa osan osallistumis- ja matkakuluista.

Hakeminen: Täytä hakulomake 21.10. mennessä osoitteessa https://q.surveypal.com/Luokittelijakoulutus

Valinnat tekee kouluttaja Patricia Hirn. Hakijoihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ja haastatellaan hakuajan päättymisen jälkeen. Valinnoissa huomioidaan hakijan pätevyys kyseiseen tehtävään, ratsastuskokemus sekä henkilön käytettävyys luokittelijatehtävissä.


Lue lisää:
SRL:n koulutusjärjestelmä
FEI:n luokittelusivusto
Paralympiakomitean luokittelusivusto
 

Lisätiedot: SRL/Salli Saarela, salli.saarela@ratsastus.fi

 

Liitteet

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.