Ajankohta

19.10.2019 – 20.10.2019

Paikka

Ypäjän Hevosopisto, Opistontie 9, Ypäjä

Tapahtumaluokka

Pararatsastuskoulutukset ja -tapahtumat← Takaisin

Pararatsastajat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan viiteen eri ratsastusluokkaan (I, II, III, IV ja V). Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne. Luokittelu on pakollinen, jos haluaa kilpailla 2-tason tai sitä ylemmissä pararatsastuskilpailuissa tai avoimissa kouluratsastuskilpailuissa käyttäen siellä pararatsastajille sallittuja apuvälineitä tai -keinoja.

Luokiteltavan ratsastajan tulee olla SRL: jäsen ratsastusseuran henkilö- tai perhejäsenyyden kautta. Alaikäisen ratsastajan huoltajan tulee olla läsnä luokittelutilaisuudessa ja myös muilla ratsastajilla saa olla tukihenkilö läsnä luokittelun aikana. Ratsastajalla tulee olla edeltävän vuoden ajalta vähintään yksi kilpailutulos mistä tahansa ratsastuksen lajista.

Huom. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada luokittelu myös paravaljakkoajoon. Tällöin ei vaadita kilpailutulosta edeltävältä vuodelta. Valjakkoluokitteluun ei sisälly ajo-osuutta vaan pelkästään luokkatilassa tehtävät testaukset. 

Aika ja paikka: La-su 19.-20.10.2019. Tarkempi aikataulutus ilmoitetaan osallistujille myöhemmin. Aikataulun suunnittelussa huomioidaan samaan aikaan pidettävät maajoukkuekatsastukset siten, että osallistuminen molempiin on mahdollista.

Luokitteluun menee noin 60 minuuttia/ratsastaja. Huomioi, etteivät luokitteluun kuuluvat testit ja ratsastusosuus välttämättä ole peräkkäin eli väliin voi jäädä odotteluaikaa.

Luokittelupaikkoja on tarjolla rajallinen määrä, joten tarvittaessa paikkojen jaossa käytetään tarveharkintaa.

Luokittelija: Patricia Hirn

Luokittelun hinta: 30 e/ratsastaja. Luokittelu on mahdollista tehdä omalla tai Ypäjän Hevosopiston lainahevosella.

Ota mukaan: Todistukset (diagnoosi sekä millä menetelmillä diagnoosi on todennettu). Lisäksi varustaudu liikkumiseen sopivalla vaatetuksella sekä pestyillä/puhdistetuilla ratsastusvarusteilla.

Ilmoittautumiset viimeistään 6.10.2019 sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy täältä: https://my.surveypal.com/Luokittelupaiva-ilmoittautuminen-Ypaja-syksy-2019

Lisätietoja:

Yleisesti luokittelusta: www.ratsastus.fi/lajit/pararatsastus/kilpaileminen/luokittelu-ja-kilpailukortti/

SRL:n pararatsastuksen koordinaattori Hanna Talvitie
hanna.talvitie@ratsastus.fi, p. 040-507 8873

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.