Ajankohta

9.3.2020 – 9.3.2020

Paikka

Teivon ravirata, Tampere

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset

Järjestäjä

SRL Häme, Hämeen hevosjalostusliitto ja Hämeen hevosenomistajat← Takaisin

Miten hevosen mielialaa voi hyödyntää sen koulutuksessa, luento Tampereella 9.3.2020

SHK palveluiden vuorovaikutusasiantuntija ja ratsastuksenopettaja Susanna Hämäläinen pitää maaliskuussa luennon Hevosen mieliala - havainnointi ja oppiminen. Luento on itsenäinen jatko Hämäläisen syksyn suosittuun Hevosen koulutus ja Rauhoittavat signaalit -luentoon. Luento on kaikille hevosten kanssa toimiville ja myös aktiivisille ratsastus- että raviharrastajille.  Luento on 9. maaliskuuta ja se alkaa kello 18. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua ennalta, mutta pyydämme levittämään sanaa luennosta. 

Luento on osa jokavuotista luentosarjaa, jonka SRL Häme järjestää yhdessä Hämeen hevosjalostusliiton ja Hämeen hevosenomistajaliiton kanssa. Teivon ravirata tarjoaa tilaisuuteen tilat. Luennot pidetään Teivon Raviradan katsomokahvilassa Tampereen ja Ylöjärven rajalla.

Luennon sisältö:
Hevosen mieliala eli pitkäkestoinen vireystila vaikuttaa siihen, miten hevonen selviytyy arjen haasteista, kuten maastossa vastaantulevista laitteista ja eläimistä, valmennus- ja kilpailutilanteista, tarhaus- ja ruokintatilanteista ja muista päivittäin tai kausiluontoisesti kohtaamistaan asioista. Hevosen hyvinvointimääritelmien mukaan, hevosen hyvinvointiin kuuluu positiivisten tunnekokemusten saaminen.
Uusi, kaksituntinen, Hevosen mieliala -luentokokonaisuus on rakennettu, suurta suosiotasaaneen, Hevosen rauhoittavat signaalit-luentojen aikana käytyjen keskustelujen ja palautteiden pohjalta. Luento antaa “työkaluja” suoraan hevosihmisten arjen tarpeisiin.
Luento ei ole lajisidonnainen vaan soveltuu kaikille hevosista kiinnostuneille ja hevosten kanssa toimiville.
Luennon avulla on helpompi tunnistaa hyvä, positiivinen tunnetila, mieliala ja hyvä stressi. Hevosen käyttämien signaalien, tunteiden ja mielialan ymmärtäminen auttaa havaitsemaan huonon, hevoselle haitallisen stressin sekä negatiivinen tunnetilan. Ymmärtäminen auttaa tekemään tarvittaessa muutoksia, paremman, lajityypillisen arjen saamiseksi hevoselle ja myös turvallisemman vuorovaikutuksen saavuttamiseksi, sinun ja hevosesi välille.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.