Ajankohta

10.11.2018 – 11.11.2018

Paikka

Kuopio

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset← Takaisin

Minna Tallbergin luennot ja demot: Hevosen mieli: luottavaisemmaksi ja rohkeammaksi – kouluttamalla!

SRL Itä-Suomen aluejaosto järjestää eläintenkouluttaja Minna Tallbergin luennot + demot 10.-11.11.2018.

Aikataulu:
Lauantaina 10.11.2018 Kuopiossa Kylpylähotelli Rauhalahdessa (Katiskaniementie 8, 70700 Kuopio)
klo 10.30-12.30 Hevosen käyttäytyminen ja oppiminen - jokaiselle hevosharrastajalle
klo 12.30-13.15 lounas (omakustanteisesti kylpylän Scanburgerista tai hotellin ravintolasta)
klo 13.15-15.15 Jokahevosen luottamuskoulu & ympäristöoppi

(Päivä jatkuu Itä-Suomen aluejaoston syyskokouksella ja talliyrittäjien / hevosalan ammattilaisten tapaamisella ja illanvietolla, ks. erillinen kutsu.)

Sunnuntaina 11.11.2018 Kuopion raviradan kokoustiloissa sekä demot Taitotallien maneesissa (Puikkarintie 41 ja Puikkarintie 49, 70420 Kuopio)
klo 10.00-13.00 Lastauskoulu: Mielellään matkalle! (luento + demo)
klo 13.00-13.45 lounas (sisältyy hintaan)
klo 13.45- n. 15.30 Ruokapalkinnot ratsastuksessa (luento + demo)

Sisällöt:
Hevonen oppii kokemustensa kautta joko pelokkaammaksi, tai rohkeammaksi ja luottavaisemmaksi. Aloitamme koulutuksen joka hevosharrastajalle tarkoitetulla luennolla:
Hevosen käyttäytyminen ja oppiminen - jokaiselle hevosharrastajalle

Miksi hevonen on meidän käytössä, eikä vaikkapa seepra? Miksi hevonen pelkää maneesin ovea tai yhtä tiettyä kulmaa? Miksi hevonen lähtee mielellään talutettuna maastolenkille, muttei välttämättä lainkaan yksin ratsastettuna? Miten voit itse vaikuttaa ratsastustunnilla siihen, miten hevonen liikkuu ja kuinka se seuraa apuja?

Jokainen, joka on hevosen kanssa tekemisissä vaikuttaa siihen, mitä hevonen oppii. Vaikka olisit aloitteleva hevosharrastaja tai kokenut kilpailija niin hyödyt siitä, että tiedät hevosen käyttäytymisestä ja oppimisesta enemmän.

Jokahevosen luottamuskoulu & ympäristöoppi

Onko väliä, miten hevonen suhtautuu uusiin asioihin, suihkepulloihin, klippereihin, kengitykseen tai lastaukseen? Kyllä on. Hevosta kannattaa opettaa pitämään kaikkia toistuvia asioita turvallisina, silloin se on ihmisillekin turvallisempi.

Tutkimusten mukaan hevonen voi oppia joko optimistiksi tai pessimistiksi riippuen siitä, mitä sille tapahtuu. Luottamusta kannattaa rakentaa suunnitelmallisesti, jolloin voit vaikuttaa siihen, miten hevonen reagoi myös tuleviin tapahtumiin.

Oli sitten tarkoitus ratsastaa kotona tai kilpailla, hevoselle kannattaa opettaa erikseen vieraissa paikoissa toimiminen. Tämän koulutuskokonaisuuden teema on hevosen kouluttaminen sekä sietämään muuttuvia olosuhteita että toimimaan eri paikoissa yhä paremmin. Ympäristöopin tarkoituksena on opettaa hevonen rohkeammaksi ja kuuliaisemmaksi.

Lastauskoulu: Mielellään matkalle!

Kun hevonen on opetettu menemään kyytiin vapaaehtoisesti ja pysymään sisällä, sen kanssa on mukava kulkea. Lastauskoulu kannattaa yhdistää hevosen ympäristöoppiin niin, että hevoselle luontaisesti epämiellyttävä asia (kuljetus ja vieraassa paikassa oleminen) koulutetaan sille huolellisesti aivan poikkeuksellisen kannattavaksi.

Ruokapalkinnot ratsastuksessa

Hevosta voi motivoida liikkumaan monella eri tavalla. Yksi harvemmin käytössä oleva on ruokapalkinnot. Ruoka motivoi, mutta sen käyttöön liittyy myös haasteita. Haluatko oppia, miten saat ruokapalkinnot osaksi hevosen koulutusta selästä käsin?

Hinnat:
lauantai 35 e (ei sisällä lounasta)
sunnuntai 55 e (sisältää lounaan)

Ilmoittautuminen 4.11.2018 mennessä.

Mikäli olet kiinnostunut demohevospaikoista, kysy lisää osoitteesta ruotsalainen.sanna.m@gmail.com. Jotta uuden asian kouluttaminen hevoselle tällaisessa demotilanteessa on järkevää, tulee ympäristön olla hevoselle tuttu, joten demohevoseksi otetaan mieluiten hevosia jotka ovat aikaisemmin käyneet / joita käytetään ennen koulutusta tutustumassa kyseiseen maneesiin.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.