Ajankohta

12.1.2019 16:00 – 12.1.2019 18:00

Paikka

Metsämäen ravirata, Vanha Tampereentie 235, Turku

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset

Järjestäjä

SRL Lounais-Suomi, Varsinais-Suomen hjl ja Turun Hippos← Takaisin

Suska Hämäläisen luento hevosen rauhoittavista signaaleista

Hevosen rauhoittavat signaalit -luento sisältää tiiviin paketin hevosen käyttämästä rauhoittavasta viestinnästä. Luennolla perehdytään hevosen käyttämien signaalien havainnointiin ja hyödyntämiseen, sekä siihen, millä tavoin hevosen käsittelijä voi tarkkailemalla ja sovittamalla omaa toimintaansa parantaa yhteistyötä hevosen kanssa. Tavoitteena on toimiva, turvallinen vuorovaikutus.

Rauhoittavia signaaleja voidaan hyödyntää arjen tukena kaikissa tilanteissa hevosen käyttötarkoituksesta riippumatta. Kun käsittelijä havaitsee hevosen jännittymisen ennen kuin sen toimintakyky tilanteessa heikkenee, hän pystyy omalla toiminnallaan, eleitään muokkaamalla ja kehoaan suuntaamalla rauhoittamaan hevosta.

Kokonaisuus ei ole lajisidonnainen. Rauhoittavat signaalit kuuluvat kaikkien selkärankaisten käyttäytymiseen.

Ratsastuksenopettaja Susanna Hämäläinen keskittyy nykyisin pääasiassa ratsukoiden vuorovaikutuksen ja kehonhallinnan opettamiseen sekä kouluratsastusvalmennukseen, jonka lisäksi hän mm. toimii autismikoirakouluttajana ja on mukana eläinavusteisessa toiminnassa psykoterapeutin työparina. http://www.skh-palvelut.fi/

Ilmoittautuminen ti 8.1. mennessä osoitteeseen riikka.mustonen@turunhippos.fi. Osallistumismaksu 20 euroa, maksetaan paikan päällä. Hintaan sisältyy kahvi- ja pullatarjoilu.

Luento pidetään Ravintola Metsämäen tiloissa, sisäänkäynti katsomorakennuksen takaa.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.