Ajankohta

1.6.2021 18:00 – 1.6.2021 20:00

Paikka

verkkokoulutus

Hinta

10 €

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset← Takaisin

Hevosten oppiminen ja persoonallisuus

Tiistai 1.6.2021 klo 18–20

Hinta: 10 €

Hevosten persoonallisuuspiirteet voivat vaikuttaa hevosten hyvinvointiin sekä oppimiseen. Hevosilla voi olla synnynnäisiä yksilöllisiä taipumuksia, jonka pohjalta persoonallisuus kehittyy ja muuttuu jonkin verran läpi elämän kehityksen, elinympäristön ja oppimiskokemusten myötä. Persoonallisuus voi vaikuttaa mm. siihen, kuinka herkästi ja voimakkaasti hevonen suhtautuu uusiin tilanteisiin. Toisaalta myös kokemukset voivat muokata hevosen suhtautumista esimerkiksi optimistisemmaksi tai pessimistisemmäksi. Hevosen tunteminen yksilönä auttaa kehittämään vuorovaikutusta hevosen kanssa eri tilanteissa ja luomaan positiivista suhdetta edistäviä oppimiskokemuksia. 

Luennolla käydään läpi: 
- Mitä hevosten oppimisesta ja persoonallisuudesta tiedetään tieteellisessä tutkimuksessa. 
- Kuinka oppiminen ja persoonallisuus liittyvät hevosten hyvinvointiin
- Kuinka oppia tuntemaan hevonen paremmin ja kuinka tietoa hevosen persoonallisuudesta voidaan soveltaa ihmisten ja hevosten väliseen vuorovaikutukseen. 

Luennoitsija Heta Rautiainen on ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä etologian ja eläinten hyvinvoinnin maisteriopiskelija. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta erilaisten hevosten kanssa pääasiassa ratsupuolella ja hevosavusteisen toiminnan parissa. Luennoillaan hän haluaa tarjota tieteellistä tietoa eläinten käyttäytymisestä selkokielellä sekä edistää tieteen ja käytännön vuorovaikutusta hevosten ja ihmisten yhteisen arjen sujuvoittamisessa.

Ilmoittautumiset 27.5.2021 mennessä alla olevan lomakkeen kautta. Maksamaton ilmoittautuminen ei ole voimassa. 
Peruutukset vahvistusviestin linkin kautta tai emmi.kupiainen@ratsastus.fi. Ilmoittautumisajan jälkeen tulleissa peruutuksissa maksu hyvitetään vain lääkärintodistuksella. Peruuttamattomat ilmoittautumiset tulee maksaa täysimääräisenä. Jälki-ilmoittautumisessa hintaan lisätään 10 €. 

Kerättyjä henkilötietoja tullaan käyttämään vain kyseisen koulutuksen/tilaisuuden järjestämisessä sekä palautteen keräämisessä, eikä niitä tulla luovuttamaan ulkopuolisille. Tiedot kerätään Ratsastajainliiton käytössä olevaan TAPU-järjestelmään ja tiedot säilytetään kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Muut tiedot tuhotaan tilastoinnin jälkeen.  

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.