Ajankohta

24.11.2019 11:00 – 24.11.2019 14:00

Paikka

Hepokullan koulu, Turku

Tapahtumaluokka

Harrastajien koulutukset

Järjestäjä

SRL Lounais-Suomi ja Turun Urheiluratsastajat ry← Takaisin

Miten tunteemme vaikuttavat vuorovaikutukseen hevosen kanssa? Miten tunnistaa ja hyväksyä vaikeat tunteet ja miksi? Miten tunteet voivat toimia työkaluina hevosen kanssa toimiessa?

Katariina Alongin luento “Herkät ja rohkeat – tunteiden vaikutus hevosharrastuksessa” Turussa 24.11. klo 11-14

Hevonen on eläin, joka viestii vahvasti tunteillaan ja jolla on kyky vaistota ympäristössään tapahtuvia energian muutoksia. Kun käsittelemme hevosta, olemme sen kanssa kahdensuuntaisessa vuorovaikutuksessa ja tunteemme saattavat vaikuttaa tähän vuorovaikutukseen hyvinkin voimakkaasti. Lisäksi hevosen tunnetila voi heijastua vuorostaan ihmiseen. Pelon sekä muidenkin vaikeiden tunteiden kuten pettymyksen, turhautumisen ja kiukun tunnistaminen ja käsitteleminen on huomattavan tärkeää hevosharrastuksessa. Se parantaa muun muassa hevosen ja ihmisen vuorovaikutusta ja hyvinvointia sekä antaa työkaluja ammattilaisille, jotka toimivat hevosten ja ihmisten parissa. Lisäksi se voi omalta osaltaan vähentää hevosten kanssa tapahtuvia vaaratilanteita.

Katariina Alongi on FM, liikunnanohjaaja, elämäntaidonvalmentaja ja kirjailija. Hän on valmentanut istuntalähtöistä ratsastusta jo yli 15 vuotta ympäri maailmaa. Katariinan valmennusfilosofian mukaan hevosharrastuksessa on kolme yhtä tärkeää osa- aluetta; tekniikka, tietoisuus ja tunne. Oman tunnetilan tunnistaminen ja hyväksyminen, hevosen avoin kuunteleminen sekä kunnioittava asenne lajien välisessä kommunikoinnissa ovat Katariinalle tärkeitä asioita.

Luentokoulutuksen järjestää Turun Urheiluratsastajat ry yhteistyössä SRL Lounais-Suomen kanssa.

Osallistumismaksu 25 € / hlö. Osallistujamäärä on rajoitettu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Luento pidetään Turussa Hepokullan koululla. Tarkemmat saapumisohjeet ilmoitetaan sähköpostitse ilmoittautuneille.

Sitovat ilmoittautumiset 8.11. mennessä sähköpostitse: jasensihteeri@turunurheiluratsastajat.fi

Tervetuloa!

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.