Ajankohta

25.3.2023 11:00 – 25.3.2023 15:00

Paikka

Ratsastuskeskus Lupis, Niemenmutka 39, 74840 Koppeloharju (Kiuruvesi)

Hinta

43 €

Tapahtumaluokka

Toimihenkilökoulutukset

Järjestäjä

SRL Itä-Suomen & Pohjois-Suomen alueet← Takaisin

SRL Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen aluejaostot järjestävät estehevosten suorituskykytuomarikurssin Kiuruvedellä Ratsastuskeskus Lupiksella 25.3.2023.

Kouluttaja: Marja Tetri-Rantanen

Koulutus on tarkoitettu estehevosten suorituskykytuomarin tehtävistä kiinnostuneille. Esim. valmentajille, ratsastuksenopettajille, ratsastajille.

Aikataulu: klo 11-15

Hinta: 43 e

Pääsyvaatimukset kurssille: Kurssi on avoin kaikille.

Sisältö:

  • Yleinen sääntötuntemus KS I ja KS III (tarvittaessa)
  • Estehevosten suorituskykyohjeet
  • Teoriakokeet (KS I ja estehevosten suorituskykyohjeet, yleinen sääntötuntemus tarvittaessa)
  • Käytännönharjoittelu
  • Koearvostelu

Kurssimateriaalit: Estehevosten suorityskyvyn perusteet, KSIII, RJL:n esittely, yleinen sääntötuntemus, irtohypytyksen ja laatuarvostelun perusteet.

Kurssille pääsyn valintaperusteet: Pääsyvaatimukset täyttävät henkilöt otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Oikeuksia hakevat ja joiden lisenssi on umpeutumassa ovat etusijalla. Huomioidaan maantieteellinen tarve. Kouluttaja tekee valinnat tarvittaessa. 

Kurssin kautta saadut todistukset ja oikeudet: Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat kurssitodistuksen. Estehevosen suorituskykytuomarioikeuden omaava henkilö voi toimia suorituskykyluokkien tuomarina seura-, alue- ja kansallisen tason kilpailuissa.

Oikeuden myöntäminen ja käytännön harjoittelut:

Estehevosen suorituskykytuomarioikeus voidaan myöntää

  • ratsastuksenohjaajalle, I tason valmentajalle, estetuomarille tai - stewardille, jolla hyväksytty tulos kansallisen tason 120 cm luokasta, tai
  • ratsastuksenopettajalle, Master-opettajalle tai II-tason valmentajalle (laji esteratsastus), tai
  • henkilölle, jolla on hyväksytty tulos kansallisen tason 130 cm luokasta.

Lisäksi pitää suorittaa hyväksytysti koearvostelu ja osoittaa omaavansa yleistä sääntötuntemusta (joko voimassa oleva esteratsastuksen toimihenkilöoikeus tai koulutuksen yhteydessä suoritettu hyväksytty sääntötuntemuskoe).

Koearvosteluita voivat ottaa vastaan estehevosten suorituskykykouluttajat.

Yksittäisistä koearvosteluista kokelaat sopivat suoraan kyseisen tuomarin kanssa. Teoriakokeen läpäisyprosentti on 75% per osakoe erikseen.

Oikeuden ylläpitäminen: Lisenssikoulutus joka toinen vuosi

Lisätiedot: koulutusjärjestelmästä https://www.ratsastus.fi/koulutus/ ja kilpailusäännöistä https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kilpailusaannot/.  Tiedustelut: Soile Kosonen, p. 050 5265026, kosonensoile(ät)gmail.com

Ilmoittautumiset viimeistään 19.3.2023 alla olevalla lomakkeella. Koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, maksamaton ilmoittautuminen tallennu.

Peruutukset vahvistusviestin linkin kautta tai sanna.ruotsalainen@ratsastus.fi. Ilmoittautumisajan jälkeen tulleissa peruutuksissa maksu hyvitetään vain lääkärintodistuksella. Peruuttamattomat ilmoittautumiset tulee maksaa täysimääräisenä. Jälki-ilmoittautumisessa hintaan lisätään 10 €.

Kerättyjä henkilötietoja tullaan käyttämään vain kyseisen koulutuksen/tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä tulla luovuttamaan ulkopuolisille. Tiedot kerätään Ratsastajainliiton käytössä olevaan TAPU-järjestelmään ja tiedot säilytetään kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Muut tiedot tuhotaan tilastoinnin jälkeen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.